GY.I.K.

Milyen méretű tipegőhálózsákot rendeljek gyerekemnek?

Mi alapból azt javasoljuk, hogy a méreténél legalább egy mérettel nagyobb hálózsákot rendelj. Ez a méretkülönbség általában elegendő ahhoz, hogy ugyanaz a zsákocska kitartson egy egész szezonon át. A két méretnyi különbség már megosztó az anyukák körében: van, aki nagyon soknak tartja, van, akinél még ez a megoldás is működik.

 

Honnan tudom, hogy mekkora a gyermekem ruhamérete?

Hidd el, mi sem tudtuk kezdő anyukaként. A ruhaméret tulajdonképpen megegyezik a gyermeked magasságával, és 6 centiméterenként nő. Tehát a 86-os ruha egy 86 cm hosszú babának pont jó.

 

Számít-e a méretválasztásnál, hogy az én kicsim nagyon vékony?

Mivel a Cseppke tipegőhálózsákja eleve bővebb, mint egy hagyományos ruhadarab, így is, úgy is elveszik benne széltében a kicsi, mindegy, hogy vékonyabb vagy picit teltebb. A méretválasztásnál sokkal fontosabb adat a gyermek magassága.

 

Milyen vastagságú Cseppke tipegőhálózsákok kaphatók, és azok milyen anyagokból állnak?

Minta táblázat Cseppke

 

Milyen vastagságú Cseppke tipegőhálózsákot rendeljek?

Alapból természetesen azt ajánljuk, hogy télre télit, nyárra nyárit. Persze, a kérdés ennél sokkal árnyaltabb, hiszen létezik hosszú ujjú és belső pamutos téli zsák is. Tudjuk, hogy hülye válasz, hiszen mi is utáltuk, amikor ezzel a szöveggel nem adtak nekünk konkrét tanácsot, de mégis azt kell mondjuk: ezt Te tudhatod a leginkább. Egy mindig, akár télen is nagyon meleg szobába lehet, hogy elegendő a nyári zsákunk is. Azonban egy hűvös épületben bizony van, hogy nyáron is elkél a téli változat. Ha gyermeked nagyon fázós, akkor jól jöhet a hosszú ujjú zsákocska, azonban ha inkább az a fontos, hogy a bőre ne érintkezzen műszálas anyaggal, akkor neki vagy a nyári vagy a belső pamutos zsákocskát ajánljuk. No, most biztos, jól összezavartunk. Reméljük, azért segíteni is tudtunk.

Milyen fazonú Cseppke zsákok léteznek?

Ha a láb felől nézzük a zsákokat, akkor kaphatók nálunk:

kamáslis tipegőhálózsákok
babahálózsákok.

Ha a vállaknál kukkantunk rá a zsákokra, akkor a következők közül választhatsz:

ujjatlan hálózsákok
hosszú ujjú hálózsákok.

 

Milyen öltözéket adjak a hálózsák alá a kicsimre?

Természetesen pizsamát és ha kell, bodyt is. De persze a szoba hőfoka, az évszak, a gyermek izzadékonysága is befolyásolja a helyes választ erre a kérdésre. A honlapunkon idekattintva találsz egy írást, amelyben minden fontos szempontot összefoglaltunk és táblázatokkal is segítünk dönteni.

 

Mi a különbség a kamáslis és a „sima” tipegőhálózsák között?

Óriási! Ezért is vagyunk roppant büszkék arra, hogy a kamáslit mi magunk találtuk ki a tipegőhálózsákokra. A kamásli ugyanis nagyon hasznos szerkezet, hiszen éjjel zoknivá alakítható, így alulról is melegíti a kicsi tappancsokat. De akkor is nagy segítség, ha nem szeretnéd ráhúzni gyermeked lábára, vagy épp ő nem engedi. Hiszen a kamásli a bokánál tartja a zsákocskát, és akkor sem hagyja felcsúszni a térdhajlatig, ha a kicsi alvás közben maga alá húzza a lábát. Ezért azt javasoljuk, elsőként mindenképp a kamáslis zsákocskát tedd próbára.

Ha szeretnéd látni fotókon is, hogy hogyan működik a kamásli, kattints ide, és görgess az írás legaljára!

 

Miért rendelik a legtöbben a kamáslis tipegőhálózsákot?

Mert akkor is sokkal praktikusabb viselet, ha egyébként éjszaka nem húzod a kamáslit a gyermeked lábára. A részletesebb választ lásd az előző kérdésnél!

 

Mi a különbség a Cseppke alapkollekciója és a Prémium zsákok között?

A Cseppke Prémiumkollekció egy következő szintre emeli az amúgy is magas Cseppke minőséget, de azért vannak kézzelfoghatóbb különbségek is.

  1. Az alapkollekció egyszínű, míg a Prémium kollekció csíkos zsákocskákból áll.
  2. A Prémium kollekció minden alapanyagát mi magunk terveztük egymáshoz és magunk is gyártatjuk. A csíkos anyagok színösszeállítása abszolút a mintához van tervezve, ezért vannak köztük olyan anyagok is, amelyek egyébként kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak.
  3. A Prémium kollekció kamásliján csúszásgátló minta fokozza a zsákocska biztonságosságát.
  4. A Prémium kollekció 2017-ben született darabjain a zsákocska mintája csillogós.
  5. A Prémium kollekció ára az egyedi design, a saját gyártású alapanyagok, valamint a csúszásgátló minta miatt magasabb az alapkollekciós zsákocskák áránál.


Melyik zsákon van csúszásgátló?

A Cseppke Prémium kollekciós zsákok kamásliján található a mellrész mintájához illő csúszásgátló nyomat.

 

Miért nincs az alapkollekció zsákjain csúszásgátló?

Az alapkollekció tervezésekor még nem volt lehetőségünk megoldani a csúszásgátlót a kamáslin. Jelenleg pedig már azért nem látjuk el ezeket a zsákokat csúszásgátlóval, hogy a termékek árát továbbra is alacsonyan tudjuk tartani.

 

Mit tegyek, ha nincs olyan zsák készleten, amilyet szeretnék?

 

A Cseppke zsákok sokféle színben, mintában, vastagságban és méretben kaphatóak. Ehhez jókora raktárkészlet áll rendelkezésünkre. Ha mégis kifogynánk az épp Neked tetsző mintából, a termékoldalon felkínált lehetőségnél add meg e-mail címed, és értesítünk, amint újra elérhető lesz az áhított zsák.

 

Milyen módokon fizethetem ki a megrendelésem?

Megrendelésed összegét bankkártyás fizetéssel, banki előre utalással, a futárnál történő utánvétes fizetéssel vagy személyes átadás esetén, az átadáskor készpénzben is rendezheted.

 

Milyen szállítási/átvételi módok közül választhatok?

Megrendelésed kérheted házhoz szállítással, azonban átveheted Postán, Posta Ponton, PostaPont vagy FoxPost Csomagautomatában is, illetve személyesen tőlünk, valamelyik általunk megjelölt átvételi ponton.

 

Mi a teendő, ha rossz méretet rendeltem és szeretném kicserélni a terméket?

Amennyiben a terméket nem mostad és nem öblítetted ki, írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és mi megírjuk, hogy mi a csere menete.

 

Mit tegyek, ha Ti már elküldtétek a megrendelést, de az MPL-től nem kaptam értesítést?

Ha gyanúsan sok ideig nem kapsz az MPL-től értesítést, kérjük, írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és utánanézünk, hogy merre jár a csomagod. Azt azonban tudnod kell, hogy az MPL kizárólag a házhoz kézbesített csomagokról küld minden esetben értesítést, a Posta Pontra küldött csomagokról néha „elfelejtkezik”.

 

Mit tegyek, ha minőségi problémám van valamelyik termékkel kapcsolatban?

Írj nekünk bátran az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, ha tudsz, küldj fotót is, és mi azonnal utánanézünk, hogy mit tehetünk.

 

Mit csináljak, ha nekem ugyan nagyon tetszik a termék, de a gyermekem nem hajlandó fölvenni?

Amennyiben nem volt mosva, öblítve vagy használva a termék, csupán próbálva (vagy rosszabb esetben az sem), írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és mi leírjuk, hogy mi az elállás menete.

 

Meddig van jogom kicserélni a terméket és mi a feltétele?

Cserére a vásárlástól számított 14 naptári napon belül van lehetőséged, és az egyetlen feltétele, hogy nem lehet a termék használt (tehát sem mosott, sem öblített). Természetesen a csere során felmerülő értékkülönbözetet minden esetben rendezzük.

 

Meddig van jogom elállni a vásárlástól és mi a feltétele?

A vásárlástól az azt követő 14 naptári napon belül állhatsz el, ugyanúgy feltétele, hogy ne legyen használt a termék, mint a cserénél. Ezen felül még azt sem vagy köteles megmondani, hogy miért állsz el a vásárlástól.

 

Mit tegyek, ha szeretnék elállni a vásárlástól?

Írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és mi megírjuk, hogy mi az elállás menete.

 

Kiváltja-e a paplant a Cseppke hálózsák?

A Cseppke hálózsákjai nem paplanvastagságúak, hiszen a tipegőhálózsákok esetében nem lenne kényelmes egy paplanban totyogni a kicsinek. Vastagságukat tekintve a téli zsákok inkább egy melegebb takarónak felelnek meg. Azokban az időkben tehát, amikor röpködnek a mínuszok, igénylik, hogy rátakarjunk, viszont ha kitakarózik a kicsi, általában megóvják őt a megfázástól ilyenkor is.

 

Rá kell-e takarnom a zsákra vagy önmagában elég?

Ahogy azt az előző kérdésnél írtuk, a legnagyobb mínuszokban nem gondoljuk, hogy a Cseppke hálózsákjai biztos, hogy elegendő melegséget nyújtanak. A leghidegebb téli estéken mi magunk is rátakarunk a vastag zsákocskára. Azonban azt tapasztaltuk, hogy általában még ilyenkor is kellően megóvják a kicsit a megfázástól, ha esetleg kitakarózik.

 

Honnan tudhatom, hogy a gyerekem fázik a zsákban vagy éppen melege van, ha még nem tud beszélni?

Onnan állapíthatod meg, hogy elegendő-e a takarás vagy sem, hogy megérinted a nyakát hátul. Ha a tarkójánál izzad, akkor melege van, ha hideg, akkor fázik, ha meg nem tapasztalsz különösebbet, akkor pont jó. A Cseppke éjszakai viseleteinek, így a hálózsákok és pizsamák használatának első napjaiban érdemes így ellenőrizned, hogy a kicsid jól érzi-e magát az új ruhácskájában.

 

Hol talállak Benneteket azonnal?

E-mailen az info [kukac] cseppke [pont] hu címen, amit munkanapokon eléggé sűrűn ellenőrzünk, de hétvégén is többször rákukkantunk a levelezésünkre.

Emellett kevésbé hivatalos levelekkel megkereshetsz minket a Facebook oldalunkon keresztül is.

Ha beszélni szeretnél munkatársunkkal, akkor csörgess meg minket a 06/30 760 3759-es számon!

 

Mikor jár a Törzsvásárlói kedvezmény?

Ezzel a kedvezménnyel akkor kedveskedünk Neked, ha már harmadjára vásárolsz nálunk. Két sikeres vásárlás után azonnal beállítjuk a vásárlói fiókodhoz a Törzsvásárlói kedvezményedet, így ezután már minden egyes vásárlásodból automatikusan levonódik 10% a termékek árából.

 

Mit tegyek, ha már járna nekem valamilyen kedvezmény, mégsem kaptam meg?

Kérjük, írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és mi utánanézünk, hogy mi történhetett. Emellett természetesen visszatérítjük valamilyen formában a kedvezményed.

 

Visszaküldhetem-e a kimosott zsákot?

Erre természetesen módod van, de mi sajnos sem cserélni, sem visszavenni és elállásnak minősíteni ezt a gesztusod nem tudjuk, hanem visszaküldjük a zsákocskát, mert az már használtnak minősül. Akkor is, ha csak öblítve volt. Ezért kérjük, ne küldd vissza, mert így magadnak is és nekünk is megspórolsz egy fölöslegesen kifizetett postaköltséget.