Segítség az elinduláshoz

Próbáltál már gyorsan elindulni sétálni a babáddal? Ugye, hogy lehetetlen?
Nem csak az nehezíti meg mindkettőtök dolgát, hogy ő még egyáltalán nem önálló, így nem tud neked segíteni azzal, hogy egyedül veszi fel például a sapkát, hanem az is, hogy nem tud beszélni, így elmondani sem képes, ha valami igénye lenne. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kommunikálni sem tudtok.


Van egy módszer, amivel addig is megértethetitek magatokat a másikkal, amíg a kicsi verbálisan még nem képes kifejezni magát.
És mivel a Cseppke nem csak az édes sapikkal, garbósálakkal és babasálakkal szeretné megkönnyíteni az életed és persze az indulást, ezért felkutattunk egy anyukát, aki egy egészen különleges világba, a babajeleket használó kicsik világába kalauzol minket. Sőt! Itt és most egy pár nagyon könnyű, de hasznos babajeletet is megtanít nekünk, amit, ha megtanítasz a babádnak, onnantól gördülékenyebben indulhatnak a Ti sétáitok is.

Olvasd el Zentai Kata, a Beszélő Babakezek program vezetőjének alábbi írását!

A titok, amivel könnyebbé válik az elindulás

A babajelbeszéd egy olyan módszer, amely a kézjeleket használja fel ahhoz, hogy hatékonyan kommunikálhass a babáddal. Emellett a jelelés segíti a beszédfejlődést, erősíti a szülő-gyermek köteléket, csökkenti a váratlan érzelmi kitöréseket (vagyis kevesebb lesz a hiszti!). Számomra a legfontosabb az, hogy a babának megadom azt a lehetőséget, hogy ki tudja fejezni azt, amit már tud és megismert a világból. Ez növeli az önbizalmát, magabiztosabb, nyugodtabb lesz a gyerkőc.


Sikerült felcsigáznom a kíváncsiságod annyira, hogy elsajátíts néhány a sétánál hasznos babajelet? Akkor lássunk is hozzá! Ezekkel a jelekkel biztos gördülékenyebbé válik az öltözködés és az elindulás.

Babajelelés


Ugye, nem is bonyolult? Ha kedvet kaptál a babajelbeszédhez, nézd meg a babák egyik kedvenc dalát a videón!
Tanuld meg a jeleket és gazdagítsd velük a játékot a gyermekeddel!


https://www.youtube.com/watch?v=Z3lqK1Ce21M


Ha pedig szívesen részt vennél a babáddal együtt egy tanfolyamomon, idekattintva találod a Beszélő Babakezek program honlapját, idekattintva pedig a Facebook oldalát!