Jose Armando vizjelHugi, a szellem igazából nem rendelkezik idősebb szellemtestvérrel. Ez azt jelenti tehát, hogy ő senkinek sem a kishúga. Hogy akkor miért hívják Huginak? Ha hiszitek, ha nem, ezt a nevet ő saját maga vette fel.

Amint az testalkatából kitűnik, kicsi, rövidke, fejéből kinövő karjai nem igazán használhatók egyébre, mint integetésre, tánc közbeni rebegtetésre, illetve ölelésre. És mi tagadás, Hugi igazából ez utóbbi tevékenységet különösképp kedveli. Nincs olyan lény, akit ő ne ölelne meg szívesen.

Megöleli a fázós kiskutyát a kutyaól előtt, az öreg nénit, aki a metróaluljáróban árulja a kertecskéjében termesztett virágokat, és a péket, aki képes hajnalban felkelni azért, hogy az éhes kisgyerekek friss kiflit tudjanak reggelizni. Sőt, Hugi a növényeket is nagyon szereti ölelgetni. Átöleli a játszótéren álló mogyorófát, hálából, amiért a gyerekeket finom magvakkal lepi meg ősszel, átölteli a rózsabokrot, amiért egész nyáron gyönyörű virágokkal kápráztatja el az arra járókat, és csodák csodája, a bokor nem szúrja meg Hugit, vagy legalább is ő nem érez semmi ilyet.

Szóval Hugi naphosszat csak repked át falakon, és keresi az alkalmat, hogy megölelhessen valakit. Egyszer egy ilyen repkedés során elvetődött egy iskolába, ahol a kisgyerekek éppen angolul tanultak.
A tanár bácsi felírt két varázsszót a táblára - "Hug me!", majd odament egy kisfiúhoz, és szeretettel megölelte. Huginak ez nagyon tetszett. Főként, hogy ezután minden gyerek odafordult a padtársához, és átölelte.

Mivel Huginak a füle helyén nőtt ki a keze, ezért nem hallhatta, hogy hogyan ejtik a "varázsszót", amitől mindenki a kedvenc tevékenységét kezdi el űzni. Ahogy a táblára írt betűket nézegette, úgy morfondírozott, hogy az első szó lehet a lényeg, ezért ott, abban a kedves osztályteremben önhatalmúlag felvette a Hugi nevet.

Ugyan fülek híján azt sem hallja, ha egyáltalán megszólítja valaki, minden esetre ettől a naptól kezdve hívják Hugit Huginak, és nem José Armandonak, akinek a testében élt, amíg szellemé nem változott.

A szellemes sálak 2013. november 1-ig voltak rendelhetők, úgyhogy most “csak” gyönyörködni tudsz bennük. Ki tudja? Talán a következő Halloween alkalmával visszatérnek hozzánk…

Cseppke_nyalkendo_babasal_szellem_feher_uj Cseppke_nyalkendo_babasal_szellem_ezust_uj