Tityi, Totyi és Tutyi három kívánsága

pingvin

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három enyhén bandzsa, kelekótya és tutyimutyi pingvintestvér: Tityi, Totyi és Tutyi. Nagyon szerették a halakat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a halaknál már csak egymást szerették jobban.

Azt pedig mindenki tudja, hogy a testvéri szeretethez nincs másik fogható. Ja, de van. Az anyukapingvin és a gyerekpingvin egymás iránt érzett szeretete. No, meg az apukapingvin és a gyerekpingvin egymás iránt érzett szeretete. No, meg jobb esetben az anyukapingvin és az apukapingvin egymás iránt érzett szeretete. Hol is tartottunk?

Szóval Tityi, Totyi és Tutyi, akik a halaknál már csak egymást szerették jobban, naphosszat a tengerparton totyogtak, és megpróbáltak maguknak halat fogni. Igenám, csakhogy a próbálkozásukból erősen hiányzott a szervezettség. Tutyi, a legnagyobb pingvin ment elől, Tityi és Totyi pedig kétoldalról követte őt, szemét szigorúan le sem véve bátyjáról. Ez általában azt eredményezte, hogy mindennek és mindenkinek nekitotyogtak, ami vagy aki csak szembejött. Így nemhogy halat nem tudtak fogni, de haladni sem voltak képesek igazán.

Egyszer azonban megtört a jég, és Tityi felkiáltott:

- Idesüssetek! Fogtam egy halat!

- Totyi, nézd! Tityi tényleg fogott egy halat. - kontrázott Tutyi.

- Nahát, és milyen aranyos! - kiáltott fel Totyi, és igaza volt, mert Tityi első fogása nem akármilyen halacska volt, hanem egy igazi aranyhal.

- Dobj vissza a vízbe kérlek, és én teljesítem három kívánságod. - mondta a picike aranyhal.

Tityi leült a vízpartra, nézegette a szárnyain tartott apró halat, és mérlegelte, mi tévő legyen. Elképzelte, hogy mi lenne, ha ezt az aprócska halat osztja meg a testvéreivel. Bármennyire is kelekótya és ügyetlen volt, a képzelőereje hatalmas volt. Látta hát, hogy ez a pici hal az ő fél fogára sem elég, nemhogy mindhárman jól lakjanak vele. Aztán átgodolta az aranyhal javaslatát, és úgy döntött, visszadobja őt a vízbe, mert a három kívánságból mindegyküknek jut egy-egy egész kívánság, amit arra használhatnak fel, amire csak akarnak. Például halacskák kívánására.

Így is lett, Tityi visszadobta az aranyhalat a vízbe, és ezzel bebizonyította, hogy

1: a pingvinek tényleg nagyon szeretik a halakat

2: a pingvintestvérek szeretete még a halak iránt érzett szeretetükön is túltesz. Ezért talán még most is abból a sok-sok halacskából falatoznak, amit akkor mindhárman kívántak. Itt a vége, totyogj el véle.


Te mit kívánnál, ha lenne egy aranyhalacskád, aki teljesíti 3 kívánságod?A pingvines termékeket ide
, vagy az adott képre kattintva tudod megrendelni.

hosszu-ujju-tipegohalozsak-kamaslival.jp