Mirci és CirmiMirci és Cirmi két rendkívül kedves, ám annál oktondibb kiscica. Helyesebben egy kiscica. Hiszen Mirci (vagy Cirmi?) nem más, mint Cirmi (vagy Mirci?) tükörképe. Csak hát ezt egyikőjük sem tudja. Sem a tükörképségről nincs fogalmuk, sem arról, hogy akkor melyikük kicsoda…

Ők reggeltől-estig csak azzal vannak elfoglalva, hogy egymást figyeljék és utánozzák. Ha Mirci előre lép egyet, ugyanabban a pillanatban Cirmi is így tesz, ha Cirmi nyújtózik, hát Mirci is úgy tesz. Egyszerre mosakodnak, domborítják a hátukat, élesítik a karmukat, egyszerre gömbölyödnek össze a kályha tetején, és egyszerre dörgölőznek Gazdi lábához, amikor az este hazaér a munkából.


Tulajdonképpen kizárólag egymással vannak elfoglalva. Olyannyira, hogy észre sem vették, hogy időközben beköltözött a kamrába egy kisegér. És mivel az egérke roppant mód hálás nekik azért, hogy magukkal foglalkoznak ahelyett, hogy őt kergetnék naphosszat, hát időről-időre kicsempész valami finomságot nekik is a kamrából. Hol egy kis tejföl csurran-cseppen, hol egy darab krémes vaj tűnik föl, sőt, a legkivételesebb pillanatokban még egy szalonnabőr is előkerül.

Így élnek ők hárman (vagy ketten?) békében, szeretetben.

A cicás termékeket ide vagy a képekre kattintva tudod megrendelni.