Nyúl Béla, a nagy nevettető

Nyúl Béla

Nyúl Bélának vicces feje van. Ezért is hívják úgy a faluban, hogy "aviccesfejűnyúlbéla". Nem csoda, hiszen reggel, délben és este, sőt, néha még tízóraira és uzsonnára is, tréfa répát eszik.

Kisnyuszi korában Béla anyukája mindig így hívta kisfiát az asztalhoz (ha jó kedve volt, még énekelte is):

"Béla! Kész a tréfa répa." A kis éhes nyuszi pedig boldogan odaszaladt hozzá, leült az asztalhoz, és már rágcsálta is a répákat.

Ám a tréfa répa nem tréfadolog! Helyesebben nagyon is az! Legalább is egyeseknek mindenképp. Hiszen ha valaki sokat eszik belőle, és ha az a valaki épp egy olyan különleges tehetséggel megáldott kis nyuszi, mint Béla volt, akkor rá még inkább igaz, hogy a tréfa répától nemcsak nagyra nő, nemcsak remekül megtanul  fütyülni, de mindig jó kedve lesz. Lásson bármit maga körül az utcán, halljon bármit a nyuszirádióban, arról mindig valami annyira vicces jut eszébe, hogy a nyúl fia nem tehet mást, mint hogy jó hangosan hahotázik. Hahotázás közben pedig egy ilyen különleges nyuszinak viccesre nyúlik a feje. És mivel egy "viccesfejű" nyúl látványától minden "nemviccesfejű" nyúl felvidul, ezért a falu apraja-nagyja  folyamatosan gyűjti Nyúl Bélának a tréfa répát, hogy minél többet ehessen, és ezzel minél többször megnevettesse őket is.

Azóta Béla már kisnyusziból egészen érett nyúllá cseperedett. Ám felcseperedésével egyáltalán nem veszített népszerűségéből.

Bármerre is jár a faluban, mindig van, aki kimegy elé az utcára és megszólítja:

"Nyulam Bélám!" - Régebben még Nyulam Bulam volt, de amióta felnőtt, már senki sem meri így szólítani. De hol is tartottunk? Ja, persze...

"Nyulam Bélám! Nem ennél egy kis tréfa répát? Olyan jól jönne nálunk most egy kis vidámság."

Hát lehet erre a kedves meghívásra nemet mondani? Ilyenkor Nyúl Béla szívesen meglátogatja a "nemviccesfejű" nyúlcsaládot, ahol jól jönne egy kis vidámság, elrágcsál egy tréfa répát, és mesél valami igazán tréfásat.

Például a viccet a nyusziról, aki bement a cukrászdába, és azt kérdezte:

- Répatorta van?

- Nincsen sajnos, nem tartunk. - tárta szét a kezét az eladó sajnálkozva.

Másnap a kisnyuszi bement ugyanebbe a cukrászdába, és megkérdezte:

- Répatorta van?

- Még mindig nincsen. - rázta a fejét ismét az eladó.

Harmadnap a kisnyúl ismét benyitott a cukrászdába, és így szólt:

- Répatorta van?

- Igen, van, Neked sütöttük. - válaszolta sugárzó arccal a boldog eladó.

- Fúj, de utálom! - válaszolta a kisnyúl, és rácsapta a cukrászda ajtaját.

Ezen a viccen például nagyon sokat nevetnek a Bélát megvendégelő nyúlcsaládok. Hát így lehet, hogy Nyúl Béla semmit nem csinál, csak reggel, délben és este, sőt, néha még tízóraira és uzsonnára is, tréfa répát eszik, közben nagyokat mulat és megnevettet minden nyulat. Itt a vége, fuss el véle.


Van olyan étel, ami Téged is mindig felvidít, mint a répa Nyúl Bélát?Az összes nyuszis terméket ide, vagy az adott képre kattintva tudod megrendelni.

Nyuszik rózsaszín sálon  Nyuszik törtfehér sálon  Nyuszis babahálózsák    Nyuszis tipegőhálózsák kamáslival  nyusis sapka logózva.png