Valóra vált álom

Valóra vált álom

- Categories : Blog

Volt egyszer egy gyereknap...

Nem is egyszer, hanem egészen pontosan idén, 2019. május utolsó vasárnapján. Ebben az esztendőben azonban szakítva a hagyományos (és már sokszor lerágott) akciók és ajándékok ötletével valami egészen különlegeset szerettünk volna tenni és adni. Olyat, amellyel akár még a saját határainkat is feszegetjük, de mindenképpen az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy ne lehessen "csak úgy" lemásolni a játékunkat és a nyereményt, ahogy azt szokás, ha a Cseppke kitalál valamit. Elhatároztuk hát, hogy idén gyereknapon valóban a gyerekeket vonjuk be a játékba és egyet közülük megajándékozunk valami egészen különlegessel.

Rajzpályázat

Arra kértük tehát a legkisebbeket, rajzoljanak valami szépet, valami olyat, amit el tudnának képzelni a saját hálózsákjukon. Mi pedig megígértük, hogy kiválasztjuk azt az egyet, amiből igazán szép tipegőt tudunk elképzelni, és persze el is készítjük  a kicsi alkotó számára.

Heteken keresztül záporoztak hozzánk a szebbnél-szebb rajzok.

Látszott, hogy felhívásunk tényleg eljutott a kicsikhez és az aprócska kezek szorgos munkája megannyi tündéri alkotást eredményezett. Nagyon nagy öröm volt látni, hogy ennyi tehetséges művész szeretne magának egyedi hálózsákot, és egy kicsit szomorúan kellett elfogadnunk, hogy nem áll módunkban mindannyiukat megajándékozni egy egyedi termékkell. 

Aztán ígéretünkhöz hűen kiválasztottuk azt a rajzot, amiből a legszebb zsákot láttuk megvalósíthatónak, így született meg a győztes rajz...

A dínómadár

A mű készítője 5 esztendős nagyfiú és Bence névre hallgat. Amikor számára is kiderült, hogy megnyerte a pályázatot, így nyilatkozott anyukájának: “Nagyon jól esik! Én vagyok a hálózsákkészítő ember!”   

Anyukája pedig azt is elárulta nekünk, hogy annyira boldog lett a győzelemtől, hogy azóta megállás nélkül tervezi a tipegőzsákok grafikáját. Annak pedig külön örülünk, hogy bár eddig is szeretett rajzolni, de a győzelme óta egyenesen imád. 

Így készült a zsákocska...

Nos, hogy hogyan, azt nem kötjük az orrodra... Leginkább azért, mert elfelejtettük dokumentálni. Ám azt szívesen elárulom, hogy számunkra is nagy kihívást jelentett, hogy vajon tényleg megtaláljuk-e a rajzhoz leginkább illő anyagot, tényleg sikerül-e a zsákra a rajzot úgy rányomni, hogy lehetőleg ne az első mosásnál adja meg magát és hogy tényleg tudunk-e olyan ajándékot készíteni, amire nemcsak a kis művész, de mi is nagyon büszkék vagyunk. Eláruljam? Igen, sikerült. Ám még mielőtt megmutatnám a végeredményt, jöjjön Bence és tesója, ahogy izgatottan bontogatják az ajándékot rejtő csomagot.

Dobpergés...

Most pedig jöjjön a kész hálózsák, ami a csomagban lapult...
...és végül, de természetesen nem utolsó sorban, hanem sokkal inkább első sorban a büszke művész és alkotása, a dínómadaras tipegőhálózsák.
Izgalmas kaland volt ez a gyereknap számunkra. Megtanultuk, hogy még, ha magasztos célból is indítunk egy akciót, akkor is magában hordozza a lehetőségét, hogy egy kicsit elszomorodjunk. Hiszen látva a sok-sok gyönyörű, lelkes kismanók által készített rajzot és összevetve a lehetőségeinkkel, a felemelő, már-már euforikus érzés, amit vártunk az eredményhirdetéskor, inkább mosolygóssá szelídült, hiszen akkor tudtunk volna valóban ujjongva lezárni a kezdeményezést, ha minden jelentkező kismanót megajándékozhattunk volna. Ettől függetlenül a sok szép alkotás láttán persze mindig öröm gyúl a szívünkben.
No és Bence cuki képét is örökre szívünkbe zártuk, ahogy büszkén feszít jól megérdemelt, egyedi, a világon sehol máshol nem létező zsákocskájában. Őszintén reméljük, hogy ugyanilyen békésen fog benne aludni is sok-sok éjszakán át.
Köszönjük a sok szép rajzocskát, a kis győztesnek pedig szívből gratulálunk!

Share this content