Tipegő hálózsák babának? Igen!

Tipegő hálózsák babának? Igen!

- Kategóriák: Blog , Termékeinkről

Tudod, hogy mi a probléma?


Egy az első kisbabáját nevelő anyuka sokszor nagyon küszködik ezzel a semmihez sem hasonlítható feladattal.

A nevelés szó nem is jó ide, hiszen neki még az is sikernek számít (teljes joggal), hogy kicsikéjét életben tartja.

Tapasztalat hiányában minden új, az öröm is és minden egyes probléma is. Főleg, ha azt sem tudja a kismama, hogy a probléma egyáltalán létezik.És, ha mindez nem lenne elég, van olyan előre ismeretlen probléma is, amire a tipegő hálózsák lesz a megoldás akkor is, ha a baba még járni sem tud. De ne szaladjunk ennyire előre!


két kisgyerek tipegő hálózsákban

Az éjszakák rutinja

Azt, hogy egy kisbaba “jó” baba-e vagy sem, a külvilág csupán három szempont alapján határozza meg. (Már eleve hibás a feltételezés, hogy létezik jó és rossz baba és csupán három tényezőtől függ, de ez egy másik cikk témája.) Abból következtetnek a kicsi milyenségére, hogy mennyit sír, mennyit eszik és mennyit alszik. Ebből is kitűnik, hogy az alvás kiemelten fontos a babák és anyukájuk számára is. És ha a baba felébred az éjszaka közepén, akkor édesanyja rutinszerűen két dolgot vizsgál meg babáján: éhes-e és tele van-e a pelus. És itt a bökkenő, mert a kezdő édesanyában fel sem merül, hogy a babája esetleg amiatt ébredt fel, mert fázik vagy épp melege van.

A megoldás a baba hálózsák… de csak egy darabig

Ha a kicsi jóllakott és a pelusa is rendben van, mégsem alszik, akkor az anyuka előbb-utóbb megsejti, hogy az ágyneművel lehet a gond. Szerencsére sokan már gyermekük megszületése előtt tisztában vannak vele, hogy a hálózsák egy olyan “istenadta” kincs, ami gyakran segít az éjszakai pihenés fenntartásában és ezért időben beszerzik azt egy olyan a témában rendkívül jártas és szakértő márkánál, mint például a Cseppke webáruház. A baba hálózsák egész éjjel kellemes melegséggel öleli körül a babát, praktikus körcipzáros fazonja pedig olyannyira megkönnyíti az éjszakai peluscserét, hogy az akár a kicsi felébredése nélkül is elvégezhető. 

Ám a cikkünk elején említett probléma nem itt ér véget, hanem ott kezdődik, amikor a növekedésnek és fejlődésnek induló baba mocorogni, forgolódni kezd az ágyikóban és kis idő múlva már nem szívesen tölti az éjszakát baba hálózsákban. Ilyenkor anyukája elfogadja, hogy a hálózsákos időszak véget ért és újra kezdődik az aggodalommal és óránkénti takargatással teli éjszakák időszaka. Pedig ennek egyáltalán nem kell így lennie.

Itt jön a képbe a tipegő hálózsák a babának

Mielőtt tovább tekersz egy “Ezt a hülyeséget, hisz nem is tud még járni!” felkiáltással, kérlek, gondold át a következőket: a kisbaba születése után néhány hónappal elkezd forgolódni alvás közben, ám a zsákszerű baba hálózsák a nagyobb fordulásoknál megtekeredik a testén és kényelmetlenné válik. Miután a baba beazonosítja, hogy a hálózsák korlátozza a szabad mozgásban éjszaka, érthető módon már nem szeretne abban aludni, tehát elutasítja azt. De nem a hálózsákokat nagy általánosságban, hanem csupán a baba hálózsák fazont, ami az ő számára már nem előnyös. 

Tipegő hálózsák nem tipegésre

tipegő hálózsák gyerekek

A tipegő hálózsákok alján elhelyezett két tipegőlyukon a baba lábikói bokánál találkoznak a zsákkal, és ennek köszönhetően minden egyes éjszakai fordulásnál a zsákocska együtt forog a babával. Vagyis tökéletesen szabad mozgást tesz lehetővé a számára, ezzel egyidőben továbbra is megadja neki a hálózsákok sajátosságát, a pihe-puha melegséget is, főként, hogy a tipegőlyukak végén található kamásli egy mozdulattal bezárható, és így zokniként melegíti az aprócska talpakat. Ezért szereti a tipegő hálózsákot minden olyan kisbaba, akár féléves kortól is, aki ugyan járni még nem tud, de mozgékony már éjszaka és ezért a baba hálózsákot elutasítja. Javasoljuk tehát, hogy ha féléves elmúlt gyermeked és utálja a hálózsákját, nézz körül a már 74-es mérettől kapható Cseppke tipegő hálózsákok között, mert előfordulhat, hogy ha így teszel, a kitakarózás problémája még sok-sok hosszú esztendőre megoldódik nálatok.