Szülinapunkra

Szülinapunkra

- Kategóriák: Blog

Egy életre szóló barátság sok minden szempontból különleges. Látod a másikat fiatalon, aztán érettebben, aztán férjhez menni, aztán gyereket szülni, és az olyan barátságoknál, mint a miénk, elválni is látod őt. Látod, ahogy óvja a szüleit és ahogy elveszíti őket. Folyamatában látod, ahogy kialakul a stílusa, az érdeklődése, a zenei, kulturális és bármilyen más ízlése, látod, hogyan bánik másokkal, a családjával és persze veled, és azt is pontosan tudod, hogy mitől és milyen nagyon kivételes ember. Őszintén már ez is elég különleges dolog, de mi nem elégedtünk meg ennyivel. Úgy döntöttünk, hogy vállalkozunk, hogy létrehozzuk a “mi kis Cseppkénket”, és egyáltalán nem gondoltunk bele, hogy ezzel a barátságunkat is próbára tesszük. Az viszont vicces, hogy ellentétben a saját szülinapoddal a vállalkozásodé évről-évre egyre boldogabbá tesz. Az elején még az is csoda, hogy megéri az első szülinapját. Azt mondják az “okosok”, hogy a mostanában alapított cégek fele nem éli meg a 10.  szülinapját, a negyede pedig az ötödiket sem. Megállapítjuk tehát, hogy az is csodának számított, hogy a Cseppke megélte a második és harmadik szülinapját is. 

Főként, hogy hozzávesszük, hogy mi “csak” a barátságunkat és a munkánkat tettük bele, de nem állt mögöttünk egy tőkeerős családtag vagy befektető, aki anyagilag is megtámogatta volna az indulásunkat. Éjjel-nappal dolgoztunk azokban az időkben, a Cseppke átvette az irányítást az életünk és a barátságunk felett is. Egyikünk otthonát elfoglalták a gépek: a nyomtatók, plotterek, hőprések. Másikunk ágya, később ruhásszekrényei fölött pedig a kezdetben még ici-pici, majd egyre nagyobb raktárkészlet vette át a hatalmat. Ez a lakás pedig nemcsak a raktárunk, de az irodánk, logisztikai központunk, a személyes átadások és a nagy pánikveszekedések és ajtócsapkodások helye is volt egyszerre.

Utólag visszanézve ez az időszak nemcsak a még hamvas vállalkozásunkra, de a barátságunkra is veszélyes volt valóban. De szeretnek minket az égiek... Így válhatott valóra, hogy megünnepelhettük a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik szülinapunkat is. És most a nyolcadikat is.

És ez a nyolc év már nemcsak azt a büszkeséget hozta el számunkra, hogy a mi kis vállalkozásunk sikeresnek tűnik, hanem annak megtapasztalását is, hogy a másik mennyire ügyes abban, amit csinál. 

Hiszen sok mindent tanultunk ez alatt a 8 esztendő alatt. Munkáról, emberekről, értékekről, minőségről, elhivatottságról, odaadásról, kitartásról, újratervezésről, nagyra törő tervekről és elbukott tervekről, költözésről, tárgyalásról, táblázatokról, befektetésről, fejlődésről, és úristendesokáig sorolhatnám. És ezt a sok tanulást látjuk a másikban, a munkáján, a döntésein, a higgadtságán, az ötletein és bármin, amit megalkot. 

A legfőbb ajándék tehát, amit ennek a 8 esztendőnek köszönhetünk, hogy a barátságunk is megerősödött általa. Most, épp a 8. szülinapunk után újabb szintet készülünk lépni. Megint egy új, izgalmas, de mégis komfortzóna elhagyó ugrásra készülünk. Hogy ennek mi lesz a vége, hogy bejönnek-e a számításaink, még eléggé kérdéses. Az azonban biztos, hogy a mi barátságunknak – hozzon a jövő bármit is – ártani nem tud, csak még inkább összekovácsolja. 

Kapcsolódó írások