Mélyvízben

Mélyvízben

- Kategóriák: Cápák között

Néhány hónapja (azta, pedig olyan, mintha évekkel ezelőtt történt volna) csörgött a telefon, és egy szerkesztő keresett minket az RTL Klub Cápák között című műsorából. Azt mondta, az Insta oldalunk keltette fel a figyelmét, és szerinte ott lenne a helyünk az üzleti reality showban. Legyezgette a hiúságunkat a megkeresés, annál is inkább, mert egy csomó ismerős anyukás vállalkozásról már tudtuk, hogy megkeresték, és épp kezdtünk is megsértődni, hogy kimaradtunk a szórásból. De semmivel sem gondolkodtunk tovább ennél. Örültünk, hogy telefonáltak, ám alapvetően nem szándékoztunk részt venni a műsorban. Csupán kíváncsiak voltunk, és ez a kíváncsiság hajtott bennünket egyre beljebb a mélyvíz felé.

Györgyi a tévés szereplés hallatán azonnal rosszul lett. Számára minden ilyen megnyilvánulás abszolút kívül esik a komfortzónáján. És mivel a műsorfolyam első évadának mindketten nagy rajongói voltunk, pontosan tudtuk, hogy ez a megjelenés kétélű fegyver is lehet. Mert bár óriási publicitást ad egy márkának, nagy eséllyel visszanyalhat a fagyi, tehát könnyen előfordulhat, hogy egy vállalkozó, jelen esetben mi, rosszul reagálunk vagy nem tudunk válaszolni kérdésekre, a cápák pedig fölénk kerekednek, szétcincálnak bennünket és megszégyenülve kullogunk haza. Mi pedig az imposztor szindróma mintapéldányaiként ennél pozitívabb végkifejletet nehezen tudtunk elképzelni a szereplésünkkel kapcsolatban.

De valami mégis piszkálta a kíváncsiságunkat. Hiszen ott volt a lehetősége, még, ha szerintünk oly csekély is, hogy a műsorban való bemutatkozásunkkal nagyobb körben megismertethetjük a Cseppkét a hitvallásunkat, a hozzáállásunkat a vállalkozáshoz és főként a vásárlóinkhoz, és ezzel lendíthetünk egyet kicsi cégünk fejlődése kerekén. Sok-sok tanakodás után úgy döntöttünk hát, hogy óvatosan bekukkantunk a kulisszák mögé, mindig kizárólag az adott feladatra koncentrálva, és ha a folyamat bármely pontján úgy érezzük, hogy vállalhatatlan számunkra a szereplés, élünk a visszalépés lehetőségével.

Így indult életünk egyik legnagyobb kalandja, amely eszméletlen sok tanulást, nem kevesebb álmatlan éjszakát, dilemmát és rengeteg munkát tartogatott nekünk, mindemellett sok-sok nevetést is, lélekemelő jó tanácsot és dicséretet, valamint azt a jól eső érzést, hogy képesek voltunk önmagunk árnyékán túllépni és mindent kihozni a lehetőségből, amit az csak tartogatott a számunkra. Például egy nagy értékű befektetést és egy okos, inspiráló és segítőkész befektetőt.

Mindezeken túl kiderült, hogy a Cseppkét egy csomó ismerős és ismeretlen szereti. Leginkább az emberi arca miatt, aminek mi magunk állunk a hátterében. A barátságunk pedig megmérettetett és különlegesen értékesnek találtatott. Ezért a legfontosabb tapasztalat ebben az egész őrületben, ami most történik velünk, hogy nincs a folyamatnak egyetlen pontja sem, amikor ne számíthattunk volna egymásra. Az egész időszakot áthatotta az egymás iránt táplált tisztelet és valóban mély barátság. Azt hiszem, ez jött át a mélyvízben, a műsor alatt a cápák és nézők számára is, és ezért érte meg a leginkább vállalni a szereplést. Hiszen, ha ezt a mélyvizet túléltük, ráadásul ilyen pozitív végkifejlettel, akkor kevés kihívást dobhat elénk az élet, amit mi és a nagyon értékes csapatunk, együtt ne tudnánk megoldani. 

Az elkövetkező napokban erről a kalandról osztjuk meg publikus emlékeinket, valamint itt mutatjuk be befektetőnket is, a gyönyörű, és annál még okosabb Tomán Szabinát is. 

#cseppke #tipegőhálózsák #vállalkozónők #rtlklub #cápákközött #tomanszabina

Kapcsolódó írások