Csodabuborék

Csodabuborék

- Kategóriák: Blog

Óriási felfedezést tettem Bencével! Ugyan mi magunk már nem tudunk ezen spórolni, de Te még megtakaríthatsz egy csomó pénzt, ha tovább olvasol.

Többen tudjátok, hogy Bence fiam elég akaratos kishapsi. Sokszor előfordul, hogy egy-egy kérést csak akkor teljesít egy szó nélkül, ha valamilyen jutalmat helyezek kilátásba. És amikor fáradtabb vagyok, bizony nem figyelek rá oda, hogy a jutalmat jó előre definiáljam, hogy nehogy elkapassa magát a drágám.

Így történt hát, hogy egyszer azt ígértem neki, hogyha teljesíti a kérésemet, délután veszek neki valami játékot. Ez pedig nagyon veszélyes ígéret. Mert nincs más hátra, be kell vele menni a játékboltba és nagyon türelmesen és kedvesen és következetesen kitartani amellett, hogy valami megfizethetőbb ajándékot válasszon magának. Mi is beszabadultunk a boltba, és hála Istennek elfogadta, hogy a húszezer forintos Peppa malacos kisbusz egy kicsit túlkapás lenne azért cserébe, hogy rendet rakott a szobájában.

Hosszas válogatás után végül a Csodabuborék-fújó szett mellett döntöttünk, aminek 1500 forintos ára már-már barátinak tűnt Peppa malac mellett. Amint hazaértünk, neki is álltunk, hogy próbának vessük alá a játékot, és azt kell mondjam: remek móka. A különleges fúvóka segítségével óriási buborékokat lehet készíteni, amiket aztán a kötött kesztyűket felvéve valóban labdaként lehet pattogtatni. Bence óvónőképzőbe járó bébiszittere, Ildi szerint ez a játék pont időszerű is a kishapsinak, mert minden olyan képességet fejleszt, amit mostanában fejlesztenünk kell. Ezért képzeletben duplán megveregettem a vállam a nagyszerű játékválasztásért.

Két-három estét is végig buboréklabdáztunk Bencével, bár felfedeztük, hogy amint elázik a kesztyű a néha rajta szétpukkanó buboréktól, már nem működik a varázslat. Amíg szárítottuk, kíváncsiságból kipróbáltuk Bence egyik sima kötött kesztyűjét, hátha azzal is tudunk labdázni, és mit ad Isten: bevált. Kiderült, hogy a csodakesztyűk sima kötött kesztyűk… Sebaj! Biztos a folyadékban van a csoda, amivel lehetővé válik a varázslat.

Néhány nap múlva ez a tézis is megcáfolódott. Ildi, az óvónénijelölt bébiszitter ugyanis nem volt rest, és hozott egy sima buborékfújót, és az abból fújt buborék is ugyanúgy pattogott a kesztyűs kézen, mint a csodaszettes bubi. Sőt, bármilyen textílián pattognak, még kesztyű sem kell hozzá.

Vagyis bármilyen párszázforintos buborékfújóval átélhető a varázslat, ha a buborékot textillel borított végtaggal közelíted meg. A csodabuborék szett buborékfújó tölcsére bár nagyon ötletes, mégis „csak” egy sima buborékfújó. Ezért nem éri meg 1500 forintot kiadni.

Próbáld ki Te is gyermekeddel a pattogó buborékok csodáját! Hajrá!