Búcsú

Búcsú

Categories : Blog

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy boltocska…

Először még csak az álmainkban, aztán a nyitás körüli cécó miatt egy kicsit a rémálmainkban, de végül 2021. október 18-án megnyitotta kapuit a Cseppkeségek, a kisgyerekes anyukák és csöppségeik, illetve a polcokon felsorakozó magyar kézműves márkák nagy-nagy örömére… hogy a saját boldogságunkról ne is beszéljünk.

És most, napra pontosan egy év múlva, 2022. október 18-án egy szülinapi záróbulival bezár.


Igen, bezár. 

Mert egy kezdő boltocska, még, ha olyan szépen kezd is ismertté válni, mint a Cseppkeségek, 

még, ha olyan kedves emlékeket is őriz, amit sok-sok kicsi és anyukája élt át egy-egy összejövetel alkalmával, 

még, ha bele is tettük szívük-lelkünk minden egyes szegletébe, róla készített fotóba, leírt mondatba vagy épp mozdulatba, amivel elerendeztünk egy polcot a belsejében,

még, ha megannyi anyukát megajándékozott is néhány szusszanásnyi nyugalommal, akik leültek egy kávéra hozzánk, amíg mi lekötöttük kisgyermekük figyelmét, 

még, ha mindenkiből, betérő kisgyerekből, anyukából vagy akár üzleti partnerből is csak szeretetet és elismerést is vált ki kedvességével, hiánypótló jellegével és kedves hangulatával, akkor sem tud kitermelni egy olyan hatalmas rezsit, ami a fűtési szezon beköszöntével várható.

Igen, nem így terveztük tavaly ilyenkor. Igen, nagyon nehéz ez most nekünk. Igen, megszakad a szívünk. De nem tehetünk mást.

…csupán reménykedünk, hogy egyszer talán, amikor nem lesz ilyen rémesen kiszámíthatatlan a jövő, újraálmodhatjuk a boltocskát.

Addig pedig arra biztatunk, hogy ha voltál már nálunk, akkor azért, ha nem voltál még, akkor pedig azért térj be hozzánk utoljára, hogy minél többen a szívükbe zárják és emlékezzenek rá, hogy milyen volt egyszer a belváros közepén “a legendás Cseppkeségek”.