Bemutatjuk júliusi szakértőnket: Simon Lucia illóolaj szakértő

Bemutatjuk júliusi szakértőnket: Simon Lucia illóolaj szakértő

- Kategóriák: ÁlomKlub

„Lulu” egészen különleges, de annál szerethetőbb "csodabogár". Évek óta segít anyukák százainak tanácsaival, illóolajaival, sokszor erején felül. Elhivatott munkájának köszönhetően sokan megtapasztalhatták már az aromaterápia áldásos hatását akár egy betegség tüneteinek enyhítésekor, akár a kicsi új közösségbe kerülése idején, vagy bármely egyéb, a kisgyerekes családoknál gyakran felvetődő probléma megoldásakor. Elhívtuk tehát az ÁlomKlubba, hogy széleskörű tudásával és az általa kevert vagy forgalmazott "csodakészítmények" révén segítsen az altatással küszködő anyukák problémáinak enyhítésében. Ahogy minden szakértőnket, legelső körben őt is arról faggattuk, hogy hogyan és miért lett az, aki, vagyis egy nagy tudású, új módszerekre nyitott, végtelenül segítőkész illóolaj szakérő.

Kérlek, mesélj a kezdetekről!

 „Az aromaterápia fogalmával életemben először, 2004-ben találkoztam, amikor épp természetgyógyászatot és alternatív mozgás- és masszázsterápiát tanultam. Már akkor felhívták rá a figyelmem, hogy mennyire fontos terápiás minőségű illóolajokat használni, és mennyire veszélyes a hamisított, felhígított illóolaj. Pedig akkoriban igazán gyerekcipőben járt Magyarországon az aromaterápia, de nekem fantasztikus tanárom volt, aki mindenre odafigyelt. Ő volt az, aki később mesélt nekem egy házaspárról, akik valódi illóolajokat forgalmaznak. Egyetlen egy patikában lehetett kapni, innen szereztem be a masszázsokhoz az illóolajokat.

Ekkoriban én teljesen mással foglalkoztam, de párhuzamosan tanultam és képeztem magam az alternatív gyógyászat vonalon. Úgy esett, hogy smink- és maszkmesterként összehozott a sors a fent említett házaspár egyik tagjával, Feller Adrienne-nel, aki éppen egy fotózásra készült és én lettem a sminkese... ez így is maradt, egészen addig, amíg született egy kisbabám.”

Tehát a „véletlen” összehozott a tiszta illóolajok akkori egyetlen „forrásával”?

„Így van. Természetesen nem volt nehéz beleszeretni Adrienne világába, aki támogatott és ösztönzött is, hogy járjak a Panarom Institute-ba tanulni. Így vált lehetővé, hogy két csodás tanárom lehetett, akiktől elképesztő dolgokat tanulhattam: Adrienne és Tobai Ágota. Ezek az
utazások nem csak rengeteg tudást adtak nekem, hanem szeretetet, feltöltődést, életcélt, emberséget, tartást, és mondhatom azt, hogy minden egyes tanfolyam egy terápia volt nekem is. Hihetetlen változáson mentem át ezalatt az idő alatt. Ma is járok tanfolyamokra, folyamatosan képzem magam, mert mindig újabb és újabb lehetőséget kapunk itt a fejlődésre.”Mesélj kérlek a „titkos kertedről”!

„A Lulu's Garden ötlete már azelőtt megvolt, mielőtt aromaterápiát tanultam volna. Az eredeti ötlet onnan indult, hogy lesz majd egy gyógynövényes kertem, ami egyben tanösvény lehetne, és az itt termesztett növényekből készítek macerátumokat, kencéket és egyéb
gyógyító dolgokat. Mindig is szerelmese voltam a gyógynövényeknek: amikor sok éve megjelent Maria Treben könyve, én minden receptet kipróbáltam. Már akkor készített nekem logót egy barátunk, így kézzelfoghatóbbá vált kicsit a dolog.
Azonban, amikor megismertem az illóolajokat, az élet egész más irányba vitt el. Időközben gyerekem született, így az álmaim a legfelső polcra kerültek. De használtam folyamatosan magunkon, a babán, a családon és az ismerősökön az aromaterápiás olajokat. Egyszer egy anyás-babás fórumon megemlítettem, hogy mi hogyan védekezünk a vírusok, baktériumok ellen, hogyan könnyítek a kicsi alvási nehézségein, és annyira sokan kérdeztek, hogy kénytelen voltam egy kis csoportot létrehozni, mert lehetetlenné vált, hogy egyesével válaszoljak. Így született a titkos csoport, a Lulu’s Garden, amely azóta olyan nagyra nőtt, hogy ma már korlátozni kell a létszámot, mivel egyedül dolgozom benne.”


A csoportnak én magam is tagja vagyok, így elképzelni sem tudom, hogy gyakorló édesanyaként hogyan bírod az online tanácsadást és az illóolajokkal járó rengeteg munkát egyedül…

Igyekszem sok tudást átadni a csoportban, hogy önállóan is használni tudják az anyukák az illóolajokat. Akik régóta bent vannak, már tudnak segíteni az újaknak is. Ha valakinek S.O.S. szüksége lenne bármire, de épp hétvége vagy ünnep van, egymáson segítenek a közel lakó anyák. Nagyon szeretem ezt a csoportot, úgy gondolom, hasznos és megnyugtató a
jelenlétem, bármikor felhívhatnak vagy írhatnak, ha beteg valaki. Szeretem, ha hasznára vagyok, ha segíthetek másoknak. Tudom, mennyire kiszolgáltatott érzés, amikor beteg a kicsi, főképp egy kezdő anyukának.”

Mit gondolsz, miben tudsz segíteni az ÁlomKlub anyukáinak?

„Az aromaterápiával elsősorban megelőzünk betegségeket (felső légúti), de kiegészítő terápiája lehet a hagyományos orvoslásnak, nagy segítség tud lenni sok bőrprobléma esetén, és persze sokféle illóolajat tudunk a nyugtató alvás érdekében is bevetni. Amellett, hogy ezeket megosztanám a klubtagokkal, úgy gondoltam, hogy hasznos lenne dr. Tajti Zsanett első, az alvási problémák hátterében meghúzódó kórállapotokat felvonultató írását követve, az ezek enyhítésére bevethető illóolajokat megemlíteni. Ez várható tehát következő cikkemben.”