Bemutatjuk augusztusi szakértőnket, sok-sok család Álomangyalát, Kiss Katát

Bemutatjuk augusztusi szakértőnket, sok-sok család Álomangyalát, Kiss Katát

- Kategóriák: ÁlomKlub

Az ÁlomKlub augusztusi szakértője sokban hasonlít az őt megelőző szakemberekre. Ő is egy magyar anyuka, aki az alvási/altatási nehézségek megoldásában, segítésében találta meg a hivatását. Ő is úgy, hogy a saját gyermeke szolgáltatta az "apropót", hiszen nagyon nagy nehézségek elé állította őt. Ám egy valamiben kivételt képez a többiek között: mivel családjával Angliában él, ezért az ott elérhető megoldások segítették őt, hogy aztán saját magát is ott képezze altatási szakértővé. Kiss Kata jelenleg a második tanfolyamot végzi, és hamarosan megszerzi a Holistic Sleep Coach képesítést, ami nemcsak hazánkban, de Nagy-Britanniában is egyedülálló. Arról, hogy hogyan jutott el idáig, ő maga mesélt nekünk:

"Közel 12 éve élek Angliában férjemmel és 5.5 éves kisfiúnkkal, aki adta az inspirációt, és aki által a gyermekek alvása a szenvedélyemmé vált.

Történetemben bizonyára sok hasonlóságot találsz majd a Tiédhez. Kisfiam, Bence születésével az alvás fogalmát fizikailag én sem ismertem sokáig, csak olvastam róla vagy meséltek a létezéséről a környezetemben élő emberek.

Ők a tanácsaikkal is elláttak, amiket meg is fogadtam, és minden este abban reménykedtem, hogy ma éjszaka jobb lesz, de ennek ellenére változás nem történt, sőt..... kezdtem egyre inkább úgy érezni, hogy az én hibám, hogy nem ismerem a saját gyermekem. Szinte rettegtem az altatástól, egy újabb kudarcba fulladt próbálkozástól, ahol a könnyek egyre nagyobb szerephez jutottak minden alkalommal.

Néhányan azt mondták, ez az anyaság velejárója és majd kinövi. (De vajon mikor?)

Mások pedig azt mondták, ha megtanul járni, majd jól elfárad, és akkor aludni fog.

És még sorolhatnám tovább....

11 hónapos korában meg is tanult járni, de a nyugodt éjszakák mégis elmaradtak.

Még elszántabban  kerestem a megoldást a problémánkra az interneten, könyvekben, mert úgy éreztem, hogy biztosan van segítség, lennie kell, mert olyan nincs hogy nincs. Ahogy valamit elolvastam, úgy éreztem, hogy megoldásra találtam. Leírva olyan egyszerűnek tűntek a lépések, de valahogy nekünk mégsem sikerült. Ennek ellenére a helyzetünket elfogadni nem tudtam, mert sem fizikailag, sem lelkileg már nem bírtam kezelni.

Úgy éreztem, egyedül nem megy, főként abban az állapotomban nem.

Így fordultam a helyi védőnőhöz segítségért, akinek a tanácsát végül nem fogadtuk meg. (Ő a sírni hagyás “módszerét" ajánlotta, ami teljes mértékben ütközött az elveinkkel.)

Nem volt mit tenni... Kerestem – kutattam tovább. Így találtam rá egy véletlen folytán a mi altatási tanácsadónkra, (egészen addig fogalmam sem volt, hogy egyáltalán ilyen létezik) Lucy Shrimptonra 2015 márciusában. Lucy, vagy másképpen Sleep Nanny  (az oldalához kattints ide!) a módszerével pár hét leforgása alatt teljesen megváltoztatta az alváshoz való viszonyunkat. Lucy végig "fogta a kezemet" és vezetett az úton. Mert nekem akkor arra volt szükségem, hogy valaki fogja a kezemet. Talán gyenge voltam? Sokszor feltettem magamnak ezt a kérdést abban az időben. De nem az voltam, csupán egy fáradt, bizonytalan édesanya tele új fajta érzelmekkel, aki megpróbált minden erejével az általa megálmodott tökéletes édesanya lenni és megütni az általa felállított mércét...

Hatalmas megváltás volt az egész család részére, amikor az alvás minősége és mennyisége fokozatosan javulni kezdett. Bence is kiegyensúlyozottabb lett, én pedig már nem rettegtem az altatástól, ami másfél óráról lerövidült 20 percre, és emellett a napjaink is többségben kiszámíthatóvá váltak.

Őszinte leszek: amikor Bence átaludta az első éjszakát, aznap éjszaka aludtam a legkevesebbet az elmúlt 16 hónap alatt. Mondhatni, szinte semmit.

Hogy miért?

Mert nem tudtam, mi a baj vele, miért nem ébred óránként, ezért folyamatosan ellenőrizgettem. Aztán fokozatosan hozzá szoktam, és megtanultam én is nyugodtan aludni. Nem számolgatni az időt, hogy mennyit tudnék aludni, ha most ebben a percben elaludnék.

Ekkortájt kezdett el igazán érdekelni minden a gyermekek alvásával kapcsolatban. Olyannyira, hogy a későbbiekben Lucy tanítványa lettem, és megszereztem az első oklevelemet. Azóta számos babarendezvényen vettem részt az Egyesült Királyság területén, mint okleveles altatási tanácsadó, és lehettem sok-sok család Álomangyala (ezt a becenevet egy családomtól kaptam)."

Ám Kata nem érte be ennyivel. Továbbra is kutatja a lehetőségeket, hogy tudását tovább tágítsa a kisgyermekek altatása terén.

"A tanulmányaimat az oklevél megszerzése után sem fejeztem be, jelenleg is azon dolgozom nap mint nap, hogy gyarapítsam meglévő tudásomat, hogy minél több családnak lehessek az Álomangyala. 

Ennek érdekében kora tavasszal egy 2 napos konferencián is részt vettem Londonban, jelenleg pedig a Holistic Sleep coach tréninget végzem, amely módszer kutatási eredményeken alapszik. Most épp a vizsgadolgozatomat készítem, és a tréning elvégzése után Holistic Sleep Coach leszek, ami Angliában is egyedülálló."

Ő tehát az ÁlomKlub augusztusi szakértője, Kata. Bemutatkozása végén csupán egyetlen mondatot üzen azoknak az édesanyáknak, akik - ahogy régebben ő is - épp életük legkimerítőbb feladatát teljesítik a lehető legkevesebb alvás mellett:

"Ne felejtsd el, hogy csodálatos édesanya vagy! Akkor is, ha most csöppet sem érzed úgy.

Szeretettel:

Kata"

Katát a Facebookon idekattintva keresheted meg közvetlenül.