Ártatlan Cseppke

Ártatlan Cseppke

- Kategóriák: Blog

Közeleg a szülinap

Néhány hét, és a mi kis Cseppkénk betölti a hatodik életévét. Hurráááááááááá! Egy embergyerek korával párhuzamba állítva iskoláskorba lép. 

Egy-egy ilyen szülinap remek alkalom a számunkra, hogy megálljunk. 
Megálljunk emlékezni a korábbi esztendőkre és összegezni a tapasztalatokat. Ám nekünk erre nincs időnk. Tudtuk, hogy nyáron nincs annyi dolgunk, ezért jó szokásunkhoz híven annyi új projektet iktattunk az "uborkaszezonba", hogy beállt nálunk a nyári havazás. Helyesebben elhavazódás. 

Szóval nem is untatnálak azzal, hogy szentimentálisan elmerengek a múlton, hiszen engem/minket most sokkal jobban izgat a jövő.

Pontosan úgy, ahogy Téged is.

Izgat és aggaszt. Folyamatosan azon kattogunk, hogy mi lesz... a klímával, a Föld bolygóval, végül, de persze leges-legelsősorban a gyermekeinkkel.

Felismertük, hogy nemcsak mint anyák, de mint vállalkozók is felelősek vagyunk a kérdésben. Hogy meg kell találnunk azt a pontot, ahol szerepet vállalunk a próbálkozásban, hogy együtt megfordítsuk, amit még lehet.

Ártatlan Cseppke

Elhatároztuk, hogy a Cseppke amennyire csak lehet, "bezöldül". Sajátos módon teszi ezt, méghozzá úgy, hogy a termékeinknél és webáruházunk működésének valamennyi pontján, beleértve az akciókat is, mostantól az ártatlanságot tűzzük ki végső célként magunk elé.

De nem feltétlenül naivan lennénk ártatlanok, mint egy kisgyerek. Sokkal inkább nem ártóan szeretnénk azok lenni. Hogy kinek és minek szeretnénk nem ártani?

Legfőképp senkinek és semminek. És megpróbáljuk ezt a lehető legtöbbféleképpen érteni és átültetni a gyakorlatba.

1.

Olyan anyagokból készítjük a termékeinket, amelyek nem ártanak a gyermekeknek. Természetes alapanyagokat használunk, maximálisan bababarát festékeket és nyomási technikát.

2.

Törekszünk olyan alapanyagok felhasználására, amelyek készítése közben nem ártottak a Földnek, és lehetőleg állatoknak sem.

3.

A tevékenységünk során (ahogy eddig is) maximálisan törekszünk a hulladékfelhasználásra.

4.

Postázásnál és az adminisztráció során is a minimálisra csökkentjük a felhasznált papír mennyiségét. Mit jelent ez praktikusan? A törvény által előírt, kötelezően a termékhez mellékelt elállási tájékoztatót egy oldalra nyomtatjuk a számlával, míg a könyvelésünk alapjául e-számlákat használunk papír alapú számlák helyett.

5.

A termékeket nem tesszük egy plusz nylon zacskóba, a futártasakunkat pedig újrahasznosítható műanyagból gyártatjuk. (Sajnos a műanyag használatát a csomagolásnál nem tudjuk nélkülözni, mert a sima papírboríték már nem védené meg a termékeket az időjárás viszontagságaitól.)

6.

A fenti mindennapokban alkalmazott gyakorlatot átültetjük a különleges napokra is. Tehát az akciók is és ünnepnapok is során is maximálisan törekszünk új vállalásunk betartására, ezen felül pedig a vásárlóink tájékoztatására, edukálására.

6 elmúlt év, 6 pontba szedett új vállalásunk van. Kezdődjék az új kaland, mentsük meg együtt a Földet! Magunknak és gyermekeinknek!