Alvási horoszkóp

Alvási horoszkóp

- Categories : Blog

"Aki kifelé tekint, álmodik,
aki befelé, az ébred."

       (Carl Gustav Jung)

A Cseppke a kezdetek óta azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minden általa elérhető eszközzel támogassa az anyukákat, szülőket gyermekük elaltatásában, és ezzel elősegítse a család éjszakáinak békességét. Ezen nagyon is komoly munka közben azonban időről-időre felbukkannak olyan témaötletek, amelyek ugyan szorosan idetartoznak, de kevésbé segítő, mint inkább vicces tartalmat rejtenek. Ilyen az Alvási horoszkóp ötlete is, ami már régóta megszületett, de eddig nem volt időnk, kapacitásunk megvalósítani.

Ám mivel nagyon szeretünk a mindennapi "hálózsákspecialista" munkakörből egy kicsit kilépve, egy régebben, akár egészen más területen szerzett tudásunkat elővenni és újra megcsillogtatni, Laár Györgyi, a Cseppke egyik tulajdonosa, amint adódott rá alkalom, elővette az asztrológiáról szóló, sok-sok éven át szerzett tudását, és megalkotta ezt a nagyon szórakoztató összefoglalót. Az eredménnyel megkereste egy-két az asztrológiában még nála is járatosabb szakember barátját, akik továbbcsiszolgatták az írást, végül pedig - mivel illusztrátornak sem utolsó - a Cseppke csigából kiinduló, roppant vicces ikonokkal látta el.

Most már csak az a kérdés, hogy Neked mennyire tetszik. Igazak Rád és a családtagjaidra az alábbi általánosítások? Oszd meg velünk kommentben! Nagyon kíváncsiak vagyunk...

Kos (március 21. – április 19.)

„Ki minél kevesebbet aluszik, annál többet él.”

Tele van energiával, lelkes, szenvedélyes, mindenkor tettre kész. Harcias, határozott személyiség. Robbanékonyság, bátorság, spontaneitás jellemzi. Szereti a szabadságot, szeret irányítani, de nem tűri, hogy mások mondják meg, mit tegyen. Segítőkész, becsületes.

Fáradhatatlan, ezért nehezen is alszik el, főleg, ha napközben nem vezette le az energiáit.  Nem könnyű mellette aludni, mindenkit kitúr maga mellől, elrabolja a takarót, álmában rúgkapál.

Általában kevés alvással is beéri, aztán kipattan az ágyból, rögtön pörögni kezd és indulhat a következő izgalmakkal és kihívásokkal teli nap.

Bika (április 20. – május 20.)

„Egyet még alszom rá.”

Nyugodt, megfontolt, kitartó, céltudatos, mindenben keresi a szépséget és a harmóniát. Fontos számára a stabilitás és a biztonság. Türelme szinte végtelen, minden körülmények között higgadt tud maradni. Döntéshelyzetben általában csak lassan és nehézkesen képes elhatározni, mit is tegyen.

Az élvezetekért él, legyen szó evésről, ivásról vagy akár alvásról. Szeret sokat és nagyot aludni. Fontos neki a szépen berendezett, otthonos hálószoba, a kényelmes, puha ágy.

A legkényelmesebb  csillagjegy. Reggelente szívesen nyújtózkodik, nem sieti el az ébredést, nem kapkod, ráérősen kikászálódik az ágyból, mint egy lassított felvétel… és szereti, ha nem is siettetik.

Ikrek (május 21. – június 21.)

„ Csak azt bánja, hogy aludtában nem szólhat.”

Igazi felfedező, akit folyton hajt a kíváncsiság, a nyugtalanság a világ megismerésére. Rengeteg ötlete van egy időben, keres, kutat. Fürge, tettre kész, társaságkedvelő, örökké csacsogó és mozgásban lévő.

Nagyon nehéz eljutnia az ágyig, mert mindig van valami, ami érdekesebb az alvásnál. Alvási szokásai meglehetősen csapongók: néha kifejezetten nyugodtan alszik, máskor csak forgolódik, van, hogy elsőnek pattan ki az ágyból, máskor képtelen felkelni. A legnagyobb kupiban is képes aludni. Álmában is aktív, bejárja az egész ágyat.

Ébredés után azonnal társasági életet él, beszél, nyüzsög, mindenkit megölelget.

Rák (június 22. – július 22.)

„Az én ágyam, az én váram.”

Sérülékeny, intuitív személyiség, akit az érzelmei vezérelnek.  Nem szereti a változást. Mivel hiperérzékeny, a védekezés az alapmotivációja, kerüli a konfliktusokat. Ösztönös reakciói, megérzései nagyon megbízhatóak. Családcentrikus és házias, akkor érzi legjobban magát, ha a családja körében lehet.

Ha nem borította fel semmi a belső egyensúlyát, igazi álomszuszék, akinek sosem elég az alvásból. Számára az alvás lelki töltődés is egyben. Szereti, ha rend van körülötte. Az otthonához leginkább ragaszkodó csillagjegy, ezért nem nagyon szeret idegen helyen aludni.

Reggelente szívesen segít másoknak, miközben hajlamos elúszni a saját teendőivel.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Ne ébreszd fel az alvó oroszlánt!”

Hatalmas energiával, kisugárzással bír. Bátor, erős, optimista, céltudatos, élvezi az életet. Nagyvonalú és igazságszerető, szívesen segít a bajbajutottakon. Született vezető, szeret és tud a középpontban lenni. 

Ha a figyelem fókuszába kerülhet, az felér számára egy pihentető alvással. Ugyanakkor szívesen henyél, a lustálkodás szinte a lételeme… akárcsak az állatok királyának.

Szereti a kényelmes, királyi méretű ágyat.

Ellensége a koránkelés, reggelente nagyon kell őt sajnálni.Ha nem pihent eleget, morcosan, nyűgösen ébred. Ha valaki sürgetni meri, annak szinte leharapja a fejét…

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

„Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.”

Nagyon racionális, megbízható, precíz. Kiváló értelmi képességekkel rendelkezik, logikus gondolkodású, gyors felfogású, elemző hajlamú. Erős kritikai érzékkel rendelkezik. Rendszerető és szorgalmas.

A hálóban is szereti a rendet, tisztaságot, vasalt ágyneműt, szépen vetett ágyat. Mindig tökéletességre törekszik, így rendszerint túlgondolja a dolgokat, kielemzi még a legapróbb részleteket is, s ezzel nem könnyíti meg az elalvást. Szívesen kel fel már korán reggel, de azt is tudja, hogy ehhez időben ágyban kell lennie.

A szokások rabja. Kiborítja, ha borul a napirend, de ha minden a szokott mederben folyik, mosolygósak a reggelei.

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

„Aludj csak, én álmodom.”

Kedves, szeretetreméltó,igazi közösségi ember, aki folyton mosolyog, és mindig igyekszik jó légkört teremteni maga körül. Előzékeny, barátságos, kiváló kapcsolatteremtő, született diplomata.

Szeretetre, harmóniára, szépségre és lelki egyensúlyra törekszik.Ennek egyik feltétele a zavartalan alvás, a kipihentség.

A legjobban akkor alszik, ha van kihez odabújnia, ha másként nem megy, körbeveszi magát plüssökkel, párnákkal.

Nehezen ébredő, reggelente gyakran hisztis típus, ha teheti, felkelés előtt még sokáig hencsereg az ágyban.

Skorpió (október 23. – november 21.)

„Eleget alhatunk, ha meghaltunk.”

Fizikailag szívós, erős, hatalmas az életereje, de lélekben sérülékeny. Titokzatos, végletes, érzékeny, mélyen belelát az emberekbe.  Filozofikus alkat, igyekszik a titkok, érzések, gondolatok mélyére hatolni. Ha a szeretteiről vagy egy nemes ügyről van szó, áldozatkész és semmitől sem fél.

Szenvedélyes és mélyérzésű. Bármit csinál, azt szívvel-lélekkel teszi, így napközben észrevétlenül szinte lenullázza az energiaszintjét, emiatt az alvás számára egy valódi újjászületés.

Előfordul, hogy rémálmok gyötrik, ilyenkor hosszú órákat tölt a plafont bámulva, félve az elalvástól. Nincs sok alvásra szüksége, szeret korán kelni, hajtja a tettvágy és a kötelességtudat, ám ha alszik, ágyút sütögethetnek a füle mellett.

Nyilas (november 22. – december 21.)

Merjünk nagyot álmodni.”

Színes egyéniség, lelkes, derűs, optimista. Őszinte, becsületes, egyenes, szókimondó. Nagy a tudásvágya, örökké fejleszti, tökéletesíti magát. Szeret utazni, tanulni. Foglalkoztatják az élet nagy kérdései, a vallás, a filozófia.

Született idealista, aki rózsaszín szemüvegen át nézi a világot. Néha nem ismeri fel tettei következményét, s így nem számol azzal sem, milyen hatása lehet, ha nem alszik eleget.

Nagyon energikus. Szeret este sokáig fennmaradni és reggel későn kelni. Értékeli a nyugalmat és a pihenést, de az alvás nem elsődleges fontosságú számára. A kényelmi igénye meglehetősen alacsony, bárhol képes elaludni.

Nincs időérzéke. Igazi éjjeli bagoly, képtelen korán lefeküdni, aztán persze reggel jól elaszik.

Bak (december 22. – január 19.)

„Az ördög nem aluszik…”

Nagy életerő, hatalmas energia és szívósság jellemzi. Mindent megtesz céljai eléréséért, óriási türelemmel, határozottsággal és kitartással halad. Nagy a felelősségtudata, amit megígér, azt megtartja. Komoly és zárkózott természet, nem szeret a középpontban lenni.

Az alvást fölösleges időtöltésnek tartja, így inkább a gyakorlati hasznát nézi. Ha álmos, alszik, ha nem álmos, nem alszik. Nehezen tud teljesen ellazulni, illetve túltenni magát a konfliktusokon, ez pedig hatással lehet a pihenésére is.

Ha végzi a dolgát, azt teljes erőbedobással teszi, aminek még a fáradtság sem szabhat határt. Ennek elkerülése érdekében nagyon hasznos az esti rutin, amit ha betart, általában jól alszik.

Lehetőleg későn fekszik, de reggel korán kel, s pár perc alatt már menetre kész is.

Vízöntő (január 20. – február 18.)

Majd én megálmodom.”

Eredeti, különc, lázadó és független, újító, született forradalmár, aki nem tűri, hogy uralkodjanak rajta. Szereti az új dolgokat, a változatosságot, mindent, ami szokatlan. Idealista, empatikus, humánus személyiség, aki mindig segít másokon.

Intellektuális természete miatt folyton a jövőt tervezgeti, gondolkodik, akár több dolgon is párhuzamosan, ezért az alvást elvesztegetett időnek érzi. Nem lehet korlátok közé szorítani, így alvásigénye is változó. Általában könnyen és gyorsan alszik el, viszont lehet, hogy hajnalban felébresztik világmegváltó gondolatai és ilyenkor ébren forgolódik.  A legjobb ötleteit gyakran szó szerint megálmodja.

Ha kelni kell, ő pont 1 perccel hamarabb ébred a kitűzött időnél.

Halak (február 19. – március 20.)

„Nappal alszik, éjjel álmodozik.”


Érzékeny, önzetlen, romantikus, kedves, alapvetően érzelmi beállítottságú alkat. Nagyon alkalmazkodó, kifinomult és szerény. Kiválóak a megérzései. Jóindulatú, érzékeny, nagy benne a segítő szándék. Erősen ragaszkodik megszokott környezetéhez.

Lételeme a lustálkodás, ábrándozás, álmodozás. Minden csillagjegynél jobban szeret aludni, az ágy az egyik legkedveltebb helye a lakásban. Számára az alvás nem csupán pihenésre szolgál, hanem egyféle menekülésre is a hétköznapi világ szürkeségéből Fantáziaországba.

Nagyon nehezére esik a felébredni. Gyűlöli, sőt szinte vérig van sértődve, ha kelni kell, gyakran visszaalszik, utána pedig kapkodva indul a napja.

Share this content