10 tuti mosási tipp

10 tuti mosási tipp

Categories : Blog , Termékeinkről

Mosási balesetek a legjobb családban is előfordulnak. Persze, nem kell mindenkinek tudnia róla, (mi sem árultuk el senkinek), de kisgyerek mellett, a főzés, takarítás, mosás mindennapos és végeláthatatlan feladatai között őrlődve simán becsúszik valami gikszer. Azonban vannak olyan ruhadarabok, amik nagyon tudnak hiányozni, ha véletlenül tönkremennek egy gombnyomással. Ilyen a kicsi hálózsákja is, amire minden hűvös éjszaka szükség van, és nem feltétlenül van belőle váltódarab mosás, vagy ne adj Isten, mosási baleset esetére. Ezért megéri egy kicsit jobban odafigyelni, ha bekerül a mosógépbe. Összegyűjtöttünk 10 tippet, amelyeket érdemes betartanod ahhoz, hogy a Ti Cseppkétek is minél tovább megőrizze magas minőségét és így minél tovább őrizhesse kicsikéd álmát is.

1. Tartsd be a mosási útmutatót!

Igen, azt, amit a fenti fotón látsz. Sokan kényelmi szempontokból az első lendülettel vágják ki a címkét a zsákocskából, ezért könnyen elfelejtődnek ezek a szempontok. Ha Te is így tettél, most újra tanulmányozhatod. 

2. Mindenképp tartsd be az ajánlott mosási hőfokot!

Ha így teszel, és legfeljebb 40 fokon mosod a terméket, biztos lehetsz  benne, hogy nem fog összemenni. Sőt! Amennyiben a gépeden van 30 fokos program, azon mosva még inkább megkímélheted a zsák anyagát, és rengeteg energiát is megspórolhatsz vele, ami manapság nem egy utolsó szempont.

3. Fordítsd ki a zsákocskát, mielőtt bedobod a mosógépbe! 

Ezzel hatékonyan gátat vetsz a bolyhosodási folyamatnak. Teljesen kiiktatni az anyag természetéből fakadóan nem tudod, de látványosan kevésbé bolyhosodik  a zsák, ha így cselekszel.

4. Használj mosózsákot! 

Mivel a mosózsák megakadályozza, hogy a zsákocska a gépben rátekeredjen más ruhákra, így annak a lehetőségét is kiiktatja, hogy az anyag megnyúljon vagy eldeformálódjon.

5. Dobj be a gépbe egy színfogó kendőt!

Ezzel hatékonyan elkerülheted, hogy a zsák a mosás során elszíneződjön.

6. A mosás során ne használj durva vegyszereket!

Természetesen nem a mosószerre gondolunk, de például a fehérítő  kihagyásával elkerülheted, hogy a zsákocska foltos legyen és könnyebben megőrzi a mosás előtti színét.

7. Még nedvesen finoman húzogasd meg a zsákocskát és azután teregesd ki!

Ha így teszel, a pamutszálak visszaállnak eredeti állapotukba és segíted, hogy a zsák a száradás során visszanyerje újszerű formáját.

8. Ha van időd és helyed lógatva szárítani a Cseppkéd, lehetőleg ne szárítózd! 

A szárítógép túl nagy hőfokon való használatának mindig áldozatául esik a kényes pamutanyag. A Cseppke zsákok viselkedését már tesztelték az anyukáink, és alacsony hőfokon úgy tűnik, jól viselik a szárítógépet. Ám ezt mi nem tudjuk garantálni, ezért a legeslegjobb megoldás, ha lógatva szárítod meg a zsákocskát a levegőre bízva a melót.

9. Ne vasald a mintát közvetlenül!

Ellenkező esetben megolvad és rá is éghet a vasaló talpára. Ezt megelőzendő tegyél textilt vagy sütőpapírt a minta és a vasaló közé, mielőtt nekiállsz kivasalni a zsákocskát.

10. Ne ess kétségbe!

Az első mosásnál előfordul, hogy egy csillámos zsákocska mintája csillámot ereszt, vagy például egy I Love Nature termék pamutpolárja szöszöl. Ne ijedj meg, ez természetes az első mosások alkalmával, mindkét esetben abbamarad ez a kellemetlen folyamat!