2 hónapos baba anyukája vagy? Ezt feltétlen olvasd el!

2 hónapos baba anyukája vagy? Ezt feltétlen olvasd el!

- Kategóriák: Blog

Máris elérkezett az újabb mérföldkő:

2 hónapos a kisbabád. 

Kezded megszokni, hogy anyuka lettél és a csöppség gondozását is egyre növekvő magabiztossággal végzed.

Természetes, ha időnként elbizonytalanodsz, de ne aggódj: minden rendben van. Babád optimális fejlődéséhez elég annyi, ha biztosítod a fizikai és érzelmi szükségleteit. 

dr. Tajti Zsanett csecsemő és gyermekgyógyász,  a tunderidoktorneni.hu weboldal létrehozója és tanácsadó orvosa segítségével körüljárjuk a 2 hónapos baba fejlődésének legfontosabb állomásait. Tarts velünk!

Izgalmas időszak veszi kezdetét, picikéd, mint egy kis rózsabimbó, kezd kinyílni. Az alvása ennek megfelelően változik: éjszaka 12-14 órára van szüksége, nappal pedig 4 alkalommal pihen 1, esetleg 2 órát. Ezek között egy-másfél órát is képes ébren tölteni! Érdemes ilyenkorra időzítened a közös játékot.

Fontos kisbabád rendszeres átmozgatása, tornáztatása, lehetőség szerint meleg szobában, pelusra vetkőztetve. Figyelj a babád jelzéseire! A csípő kimozgatása mellett a többi ízület mozgatása, körzése, a keresztezett mozgások gyakorlása is rendkívül fontos. 

Cseppke tipp: Torna után csupán egy mozdulat ráadni a szundizsákot, így nem kell azon izgulnod, hogy fáradt picikéd nyűgös lesz az öltöztetés miatt. Az sem baj, ha elalszik benne! 

Lássuk, hogy mit tud még a 2 hónapos baba! 

  • Egyre kevésbé tartja hajlítva a végtagjait. 
  • Hason fekve megemeli a fejét, háton fekve pedig forgatja, a hang irányába fordul vele.
  • A kezébe adott tárgyat megtartja.
  • Hangjával és testbeszédével jelzi, amikor örül. 
  • Visszamosolygással reagál mások kezdeményezésére, és már nem csak Téged, hanem a többi családtagot is kezdi felismerni.

A fej megemelése nélkülözhetetlen a mozgásfejlődés elindulásában, ezért fontos, hogy napközben fektesd rendszeresen hasra a babádat!

Próbáld ki a következőt:

Két kezénél fogva húzd ülő helyzetbe a kisbabád! Ha így egyáltalán nem tartja meg egy pillanatra sem a fejét, érdemes jelezned a gyermekorvosodnak! 

A Cseppke webshop babáknak kategóriájában olyan termékek közül válogathatsz, amit kifejezetten a legfiatalabb korosztálynak válogattunk össze. Kattints ide és fedezd fel a kínálatot! 

Ha kíváncsi vagy a baba fejlődésére, kövesd a Cseppke közösségi média oldalait Facebookon, Instagramon és TikTokon

Kövesd a Tündéri Doktornéni, dr. Tajti Zsanett közösségi média oldalait Facebookon vagy Instagramon

Kapcsolódó írások