1 hónapos baba altatása szundizsákkal

1 hónapos baba altatása szundizsákkal

- Kategóriák: Blog , Termékeinkről

Egy kisbaba a napja nagy részét alvással tölti. Egyáltalán nem mindegy hát, hogy milyen körülmények között. Mivel törékeny még az álma, fontos, hogy éjjel és nappal is minden adott legyen a pihenéshez: legyen jóllakott, legyen tisztába téve, legyen nyugodt helyen (bár ezzel a többgyerekes anyukák vitatkoznak) és lehetőség szerint legyen rendszer az életében, amelynek meghatározott pontján, mindig ugyanazon az időszakban tesszük le aludni.
Emellett legyen olyan öltözéke, ami segíti a nyugodt alvást és lehetővé teszi a gyors és gördülékeny peluscserét, amellyel a pihenés hossza is megnyújtható.


Nos, a Cseppke szundizsák pont egy ilyen darab. Kíváncsi vagy, hogy miért? Lássuk!

Praktikum és variálhatóság

A szundizsák a nyári, illetve átmeneti időszakban, amikor még nincs hideg annyira, hogy hálózsákot használjunk, tökéletesen helyettesíti azt, így pihe-puha melegséggel öleli át a babát deréktól lefelé. Vastag derékrésze egyrész védi a kicsi derekát, ha egy picit nagyobb rá a zsák, akár a hónaljáig is felhúzhatjuk, így a hátát és mellkasát is melegíti, másrészt fenntartja rajta a zsákot, így a baba nem tudja magáról lerúgni. Ennek köszönhetően megnyugodva afelől, hogy gyermekünk nem tud kitakarózni, értelmesebb dolgokra is fordíthatjuk a pihenőidejét, mint az állandó takargatása. És mivel puha pamutanyagból készül, a nyári melegben is helyettesíti a takarót úgy, hogy a babó mégsem sül meg benne.

Pikk-pakk pelenkázás

Annak ellenére, hogy tisztába tettük a kicsit, egy hosszabb alvás alatt simán előfordulhat, hogy megtelik a pelus. A szundizsák révén azonban egy pillanat alatt kicsomagolható a pelenkázáshoz (és persze visszacsomagolni is csak egy mozdulat), így már kizárólag a bravúros pelenkázási technikán múlik, hogy a baba visszaalszik-e még egy kicsikét vagy sem.

Sokféle helyzet, egyszerű megoldás

Cseppke szundizsák praktikus választás utazáshoz takaró helyett, napközbeni altatáshoz is, amikor még nem teszed hálóruhába a kicsit. Sőt, a visszajelzések alapján van olyan anyuka is, aki éberen is szundizsákba öltözteti a kisbabáját otthon, ha nem kell sehová menniük. Miért? Mert egészen egyszerűen kényelmes: neki is és a kicsinek is

Mitől kényelmes annyira?

Bár derékrésze vastag, mégsem szorítja a baba derekát. Nincs rajta cipzár, így nincs, ami nyomhatja a kicsit pihenés közben és nekünk sincs mivel bajlódni. A kisbaba még sokszor behúzza a lábát békapózba, ezért egy szundizsákot sokkal könnyebb ráadni, mint egy nadrágot, vagyis pikk-pakk le- és felhúzható. A szundizsákba öltöztetett picit pedig babakocsiba és mózeskosárba is simán bele lehet tenni anélkül, hogy megzavarnánk álmát.

Mindezek alapján a Cseppke szundizsákot, amely vidám színekben és többféle méretben elérhető, nyugodt szívvel ajánljuk minden kisbaba ruhatárába.
Ha szeretnél körülnézni választékunkban, kattints ide!